View Issue Details

IDProjectCategoryExploit/GlitchLast Update
0004560Battlefield 1EngineNo2017-10-17 09:33
Reportermastrdrver 
SeverityMajorReproducibilitySometimes 
Status ClosedResolutionDuplicate 
PlatformPCOSWindows 
Product VersionUpdate 21092017 - Connectivity Update 
Fixed in Version 
Summary0004560: Everything is in slow motion after wrong map gets loaded
DescriptionI've had this happen twice and was in a server earlier tonight that had the wrong map load several times.

Basically everything moves in slow motion and will jump to catch up where they are. The only thing I've been able to pin point down to what might be causing it is the wrong map gets loaded. The map that actually loads for the next round will not even be an option on the vote screen.

Tonight I had it happen to me for a second time (completely different time when it happened the first time). On another server there was three times in a row where the wrong map was loaded and people in chat reported as having the same bug.

The only way to fix it is to leave the server and then come back. The first time I had it happen to me, I stayed around for a second round to see if it would fix itself and it did not. Further switching sides did not fix it either.

Something of noteworthy on the first time I experienced this, was that it showed I was in no squad on the left bottom corner when I spawned in (as if I was not in a squad), but I could see my squad mates on the battlefield. When I went in to the squad screen to select a squad, it showed me as being in the same squad I had been in from the previous round. Leaving the squad and rejoining fixed the problem. Not sure if that it's related to the slow motion bug.
Steps To ReproduceI'm pretty sure that you have to have the map that actually loads not be voted and not even be an option. I'm unsure on how exactly to reproduce the wrong map loading.

Here's a video of at least the slow motion part: https://youtu.be/xEoAgut5S0Q

Relationships

duplicate of 0004610 Confirmed Slowmotion effect with some persons after failed mapvote (server changed IP) 
has duplicate 0004564 Closed Massive lag after Mount Grappa 

Activities

Jaskaman

2017-10-03 19:02

User
  ~0005223

Usually it changed server IP or location while it's doing that.

Video about issue. https://youtu.be/0LKXtKRaYQY

Spitfire

2017-10-07 19:37


  ~0005251

Last edited: 2017-10-07 19:37

View 2 revisions

Jaskaman might be right, that would suggest its connection to 0004394.

Nateoxide

2017-10-09 09:31

User
  ~0005256

Last edited: 2017-10-09 10:49

View 7 revisions

yes i run -[AUSSIEGAMING]- CONQUEST Server and suffering from this quite badly.

Jaskaman

2017-10-11 06:42

User
  ~0005266

Yes this is connected to issue:
https://www.bftracker.com/view.php?id=4394

Yesterday, our server stayed in Netherlands until 20:00 CET, when it was in Netherlands, there was no server lags but IP changed 8 times (but stayed in Netherlands) and every time IP changed, server loaded map that was not voted twice, kicked from full server 10-15 players out and some players experienced slow motion (that can be fixed By rejoining the server). Also squads disappeared and people were on different teams. Squads had to be recreated. And finally when server changed IP 9th time, it moved to Ireland, rubberbanding and lags started especially in some Vanilla maps (Amiens, ballroom blitz, Argonne forest being worst. Also server kick function stopped working for some reason, there were high pingers even 500 in the server but we could not kick them out. Also ping was jumping up and down (from 70 to 150)... I run UP-Community server, our server performance was always good before Lupkow Pass update and there were no constant IP or location switching... It has been painful....Server performance is still good when server stays in Netherlands but the problem is that seems like server wants to be located in Ireland ....